Rušíme plánované výsadby

Kosení v kombinaci s pastvou Baroch 2020

Milí přátelé, doba je turbulentní, zmatená a překotná, situace na bojišti se mění každým okamžikem. S mírným smutkem a nostalgií vám oznamujeme, že letos se neuskuteční již tradiční a oblíbená výsadbová akce, kterou jsme měli naplánovanou na 7. listopadu. Mrzí nás to. Na druhou stranu nás těší, že se nám vyhýbají zdravotní komplikace a že tak můžeme připravovat ty akce, kde je riziko nákazy zákeřným kovidem minimální. Připravujeme například bagrování tůní a vyřezávky náletových dřevin na loukách. S firmou Agrostis a Správou CHKO pracujeme na regionální směsi osiva pro obnovu druhově pestrých luk. Připravujeme rozšíření pastvy ovcí a koní na našich loukách. Město Žďár nad Sázavou nás přizvalo k projektu revitalizace příměstské krajiny, jehož součástí je i pastva na loukách okolo kostela na Zelené hoře. Je tedy stále na co se těšit a to se počítá :-)

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit