pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

26. 10. 2021

Přijďte! Výsadby nových remízků u Počítek

Sdružení Krajina zve v sobotu 6. listopadu na dobrovolnickou výsadbovou akci - chystáme se vysazovat nové remízy na pastvinách u Počítek.

26. 5. 2021

Opožděné jaro ovlivnilo i botanickou vycházku

Již tradiční botanicko-zoologickou vycházku pro širokou veřejnost organizuje Sdružení Krajina v netradičním termínu – v sobotu 12. června 2021.

14. 5. 2021

Sdružení Krajina a Škola Spolu vrací děti do přírody

Děti už nebudou muset sedět s rouškami ve školních lavicích. Rozeběhnou se po lese, na louky, budou zkoumat život stromů v parku nebo pozorovat žáby v tůni. Sdružení Krajina usiluje o návrat obojživelníků do tůní, vzácných orchidejí na podmáčené louky, o návrat pastvy na chráněná území a v poslední době, ve spolupráci se ZŠ Spolu, také o návrat dětí do přírody.

20. 5. 2020

Pastva se rozbíhá nad očekávání rychle

V loňském roce zahájilo Sdružení Krajina ve spolupráci s farmářem Milanem Daďourkem pastvu ovcí na třech lokalitách Žďárských vrchů. Pastva by měla doplnit nebo nahradit náročné ruční kosení, kterým Sdružení Krajina louky udržuje.

12. 2. 2020

I malý vlastník půdy může ovlivnit množství vody v krajině

Není nám lhostejné, co se v okolní krajině, na polích a lukách kolem „našich luk“, kolem našich měst, děje a proto bychom rádi doporučili vaší pozornosti příručku Rádce zodpovědného vlastníka půdy, protože na vlastnících, i těch malých, záleží, jak bude krajina kolem nás vypadat a zda si půda zachová hodnotu a kvalitu.

9. 10. 2019

Labyrint světa a ráj srdce na Spolubál 2019

A je to tady! Rok se s rokem sešel a opět se přiblížil další ročník Spolubálu – plesu neziskových organizací a spolků z Novoměstska a Žďáru nad Sázavou. V pátek 8. listopadu se od 19:30 hodin roztančí kulturní dům v Novém Městě na Moravě na téma Labyrintu světa a ráje srdce.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředí