pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

11. 5. 2022

Hledáme sběrače semen pro regionální směs

Stejně jako tomu bylo loni, také letos startujeme sběračskou sezónu informační schůzkou. Rádi bychom všechny potencionální sběrače uvítali v úterý 24. května od 17:00 v chalupě Sdružení Krajina v Počítkách 2.

11. 5. 2022

Ovce a koně vyráží opět za prací

Rok se s rokem sešel a ovečky i koně opět míří za prací do nejrůznějších koutů Žďárských vrchů. Jako první budou moci lidé pozdravit oblíbené stádo beránků na Zelené hoře. Ty se zde budou pást od 11. května až do podzimu.

12. 4. 2022

Putovní výstava Zaostřeno na KRAJINU míří do Ždírce

Od úterý 19. 4. až do pátku 20. 5. 2022 bude v Galerii Doubravka ve Ždírci nad Doubravou k vidění putovní výstava Zaostřeno na KRAJINU, zaměřená na občanskou ochranu přírody v podání Sdružení Krajina, jeho členů, příznivců a spolupracovníků.

16. 2. 2022

Bez spolupráce by regionální osivo nebylo

Projekt Sdružení Krajina na vývoj regionální luční směsi postoupil do další fáze, ve které je víc než na začátku potřebná spolupráce s dalšími subjekty. V letošním roce by mělo být k dispozici osivo na plochu okolo 15 až 20 ha. Na osetých plochách bude prováděn monitoring vzcházení jednotlivých druhů. Navržené druhové složení posuzují botanici AOPK. Pokud směs projde hodnocením, měla by obsahovat 15 druhů regionálních bylin, 2 regionální trávy. Dále 9 druhů trav a 3 druhy jetelovin českých odrůd používaných v běžně dostupných komerčních směsích. Poptávka po osivu v tuhle chvíli převyšuje nabídku.

27. 10. 2021

Rodí se unikátní osivo pro louky Žďárských vrchů

Zemědělci mají možnost čerpat dotace na zatravnění svých pozemků druhově bohatou směsí osiva. Použití takové směsi zemědělcům předepisuje také Agentura ochtrany přírody ČR. Potíž je ovšem v tom, že ...

26. 10. 2021

Spolubál ve znamení Živlů

Po dvouleté pauze je tu opět tradičně netradiční Spolubál! Ve znamení nespoutaných Živlů se setkáme a zatančíme si v sobotu 12. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě.

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředí