pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

27. 10. 2021

Rodí se unikátní osivo pro louky Žďárských vrchů

Zemědělci mají možnost čerpat dotace na zatravnění svých pozemků druhově bohatou směsí osiva. Použití takové směsi zemědělcům předepisuje také Agentura ochtrany přírody ČR. Potíž je ovšem v tom, že ...

26. 10. 2021

Spolubál ve znamení Živlů

Po dvouleté pauze je tu opět tradičně netradiční Spolubál! Ve znamení nespoutaných Živlů se setkáme a zatančíme si v sobotu 12. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě.

26. 10. 2021

Přijďte! Výsadby nových remízků u Počítek

Sdružení Krajina zve v sobotu 6. listopadu na dobrovolnickou výsadbovou akci - chystáme se vysazovat nové remízy na pastvinách u Počítek.

26. 5. 2021

Opožděné jaro ovlivnilo i botanickou vycházku

Již tradiční botanicko-zoologickou vycházku pro širokou veřejnost organizuje Sdružení Krajina v netradičním termínu – v sobotu 12. června 2021.

14. 5. 2021

Sdružení Krajina a Škola Spolu vrací děti do přírody

Děti už nebudou muset sedět s rouškami ve školních lavicích. Rozeběhnou se po lese, na louky, budou zkoumat život stromů v parku nebo pozorovat žáby v tůni. Sdružení Krajina usiluje o návrat obojživelníků do tůní, vzácných orchidejí na podmáčené louky, o návrat pastvy na chráněná území a v poslední době, ve spolupráci se ZŠ Spolu, také o návrat dětí do přírody.

20. 5. 2020

Pastva se rozbíhá nad očekávání rychle

V loňském roce zahájilo Sdružení Krajina ve spolupráci s farmářem Milanem Daďourkem pastvu ovcí na třech lokalitách Žďárských vrchů. Pastva by měla doplnit nebo nahradit náročné ruční kosení, kterým Sdružení Krajina louky udržuje.

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit