pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

26. 10. 2022

Podzimní výsadby budou lemovat nově obnovenou cestu

První kroky novou alejí budete moci ze žďárských Vysočan udělat již v polovině listopadu. Místní spolek Sdružení Krajina spojilo síly s Městem Žďár nad Sázavou a výsledkem bude obnovená „spojovačka“ ze žďárské čtvrti Vysočany na silnici na vedoucí mezi obcí Vysoké a Zelenou horou. Lemovaná bude místními odrůdami ovocných stromů, doplněná listnáči a keři. Pokud chcete být u zrodu této bohulibé věci, neváhejte a přijďte sázet s námi.

26. 10. 2022

Rozkvetlá louka v centru obce

V květnu si obyvatelé Sněžného mohli na besedě se Sdružením krajina poslechnout co všechno tento spolek činí v oblasti praktické ochrany přírody v okolí Sněžného – vyprávěli jsme o sázení stromů, tvorbě tůní a péči o louky. Letošní sečení podmáčených luk jsme zdárně zvládli, a nastal tedy čas a prostor vrhnout se do dalších úžasných věcí, které pozvednou naši krajinu. Ať už divokou nebo třeba tu městskou. Říjen tedy patřil přípravě a realizaci projektu Přírodní Zahrady v samém centru Sněžného.

19. 8. 2022

Louky trápí sucho, sekáče vedro a prach

Letošní léto je opravdu „vypečené“. Kombinace extrémně vysokých teplot a absence deště nevyhovuje ani loukám, ani pracovníkům spolku Sdružení Krajina.

26. 7. 2022

Sběračská sezóna právě vrcholí

Již třetím rokem pracuje Sdružení Krajina na tvorbě regionálního osiva pro Žďárské vrchy. Kromě státních organizací i soukromých subjektů se do věci snaží vtáhnout také veřejnost. Ta pomáhá zejména se sběrem semen, jež právě dozrávají.

11. 5. 2022

Hledáme sběrače semen pro regionální směs

Stejně jako tomu bylo loni, také letos startujeme sběračskou sezónu informační schůzkou. Rádi bychom všechny potencionální sběrače uvítali v úterý 24. května od 17:00 v chalupě Sdružení Krajina v Počítkách 2.

11. 5. 2022

Ovce a koně vyráží opět za prací

Rok se s rokem sešel a ovečky i koně opět míří za prací do nejrůznějších koutů Žďárských vrchů. Jako první budou moci lidé pozdravit oblíbené stádo beránků na Zelené hoře. Ty se zde budou pást od 11. května až do podzimu.

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředí