Pojďte s námi vysadit nové remízky

Zvětšit

V sobotu 2. listopadu zveme širokou veřejnost na tradiční dobrovolnickou výsadbovou akci, tentokrát budeme vysazovat nové remízy na pastvině nedaleko Žďáru nad Sázavou.

Všechny nadšené dobrovolníky budeme očekávat v 9:30 na pastvině u silničky mezi Mělkovicemi a Vysokým ( na GPS souřadnicích 49.5642592N, 15.9766508E ).

Sázet budeme cca 130 listnatých stromů a keřů. Na zatím holé ploše pastviny tak vznikne několik remízů rozdělujících pastvinu na menší části a vytvářejících potřebný stín pro zvířata, která se zde budou pást.

Akce se koná za každého počasí, po zkušenostech z předchozích let ovšem doporučujeme teplé pracovní oblečení a pořádné boty. Stromky, výsadbový materiál, nářadí, teplý čaj a občerstvení bude zajištěno. Vítáme příspěvky v podobě pekařských výrobků z domácí kuchyně, abychom se při práci mohli posilnit.

Po sázení všechny čeká oběd v sídle Sdružení Krajina v Počítkách a odpolední doprovodný program - výstava fotografií, soutěž o nejlepší štrůdl a další překvapení ...

Pojďte s námi tedy strávit svůj čas a užít si užitečný, zajímavý a zábavný den!

Všichni jste srdečně zváni!

Výsadbu finančně podpořila balíková přepravní společnost GLS Czech Republic s.r.o. jako součást svého programu udržitelného rozvoje ThinkGreen.

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit