Zvětšit

ZvětšitZvětšit

.

Zvětšit27. 11. 2020

Od bažiny k obecní rezervaci

Sdružení Krajina zahájilo moc hezký projekt a spolupráci s obcí Odranec na „znovuoživení“ krásného kusu přírody, který by bez péče zarostl náletovými dřevinami a nenávratně zmizel. Snažíme se tomuto krásnému koutu navrátit jeho funkčnost a ze zarostlé nevzhledné bažiny vykouzlit oku lahodící obecní rezervaci, ve které se budou pást ovce, poníci nebo divocí koně. To ovšem obnáší spoustu a spoustu práce, vyřezávání náletových dřevin, tvorbu stružek a tůní či ohrazení pastviny.V rámci Giving Tuesday, neboli Mezinárodního dne dárcovství můžete tento náš projekt podpořit na náš dárcovský účet 2100922271/2010, se zprávou pro příjemce - Pastviska. Děkujeme.

Celá aktualita >>

Kosení v kombinaci s pastvou Baroch 202023. 10. 2020

Rušíme plánované výsadby

Milí přátelé, doba je turbulentní, zmatená a překotná, situace na bojišti se mění každým okamžikem. S mírným smutkem a nostalgií vám oznamujeme, že letos se neuskuteční již tradiční a oblíbená výsadbová akce, kterou jsme měli naplánovanou na 7. listopadu. Mrzí nás to. Na druhou stranu nás těší, že se nám vyhýbají zdravotní komplikace a že tak můžeme připravovat ty akce, kde je riziko nákazy zákeřným kovidem minimální. Připravujeme například bagrování tůní a vyřezávky náletových dřevin na loukách. S firmou Agrostis a Správou CHKO pracujeme na regionální směsi osiva pro obnovu druhově pestrých luk. Připravujeme rozšíření pastvy ovcí a koní na našich loukách. Město Žďár nad Sázavou nás přizvalo k projektu revitalizace příměstské krajiny, jehož součástí je i pastva na loukách okolo kostela na Zelené hoře. Je tedy stále na co se těšit a to se počítá :-)

Celá aktualita >>

Zvětšit7. 9. 2020

Pozvánka na Hrnečnici

Zapište si do kalendářů datum 22.9. v 16 hodin...Slibovaná akce na Hrnečnici je konečně tu! Sejdeme se v přírodní učebně na Hrnečnici u koupaliště u Nového Města na Moravě a společně si popovídáme o přírodních učebnách a prohlédneme si nové prvky přírodní učebny, zbudované zde na podzim loňského roku a na jaře roku letošního za finanční podpory města Nového Města na Moravě a lidí na Startovači, kteří nám pomohli vybrat potřebné peníze na dobudování této přírodní učebny.

Zvětšit

Zvětšit26. 8. 2020

Rozloučení s ovečkami na Zelené hoře

V pondělí 31.8.2020 v 17:30 proběhne odsun oveček z pastvy na Zelené hoře. Přijďte se rozloučit a podívat na nahánění a zahnání oveček na vůz s pomocí pasteveckého psa. Louka je nádherně vypasená, tak se ovečky navrátí zpět na domovské pastviny do Počítek.

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit