Zvětšit3. 6. 2021

Pozvánka na botanickou vycházku na Šarátky

V sobotu 12. června 2021  vás zveme na zoologicko-botanickou vycházku na Šarátky.

Sraz výletníků je v 9:30 na Studnicích na obecním parkovišti u rozcestníku.

Celá aktualita >>

31. 5. 2021

Hledáme na léto spolupracovníky

Sdružení Krajina se chystá na letní kosení podmáčených luk, tráva totiž roste jako z vody. A vidíme, že na všechno nebudeme stačit sami..

A tak hledáme externí spolupracovníky či brigádníky pro následující činnosti:
  • kosení luk - ideálně živnostníka s křovinořezem nebo sekačkou, který by byl schopen se samostatně ujmout péče o některou z našich luk
  • hrabání a stahování trávy - zde opět samostatného pracovníka, nebo partu lidí ideálně nad 18 let

Pokud vás nabídka práce zaujala,  ozvěte se prosím Katce Marečkové pro získání informací o rozsahu, podmínkách a finančním ohodnocení prací -  mareckova@sdruzenikrajina.cz, tel. 775 239 691.
Zvětšit

Zvětšit14. 5. 2021

Botanická vycházka

I v letošním roce plánujeme botanickou vycházku, tentokrát na lokalitu Šarátky, a to v sobotu 12.6.2021 dopoledne. Oznamujeme předem, abyste vycházku mohli včas zahrnout do svých plánů :-). Pozvánku a veškeré informace k vycházce rozešleme později.

Zvětšit5. 5. 2021

Hledá se Okukovač luční

Rádi bychom našli lidičky, kteří rádi tráví čas v přírodě, kteří rádi vyrazí na výlet nebo vycházku právě k některé z našich luk a poté nám dají vědět, jak to na louce vypadá...
Budeme rádi za...
  • milý email o vlastních postřezích a zajímavostech z louky
  • fotky louky a okolí, ať už krásné rozkvetlé či zimní zasněžené, nebo fotky vyvracených stromů či kolejí v trávě apod.
  • fotky pulců či žabek v našich tůních, ale i ptáků či západu slunce na lokalitě :-) ...
  • posbírání případných odpadků nebo např. podání zprávy o poškození infopanelů
  • pomoc se sběrem popadaných větví, obnovou stružek, vytrháním orobince z tůní... (toto vše po vzájemné domluvě)
Někde taková super spolupráce běží už leta...a přesto máme stále dost lokalit, které nám nikdo „neokukuje“.
Máte-li chuť do toho jít, neváhejte nás kontaktovat a domluvíme se, která lokalita by byla „ta vaše“ :-)
e-mailem na coufalová@sdruzenikrajina.cz nebo na tel.číslo 606 547 162

Zvětšit14. 4. 2021

Naše stromky vyhlíží jaro s novým sestřihem

Byť to tak v poslední dny u nás na Vysočině moc nevypadá, máme tu jaro a tím pádem se již brzy vše rozpučí, rozkvete a zazelená. A než tak nastane, musíme se vždy postarat o stromečky z našich výsadeb. Tohoto úkolu se každoročně dobrovolnicky s láskou ujímají Jana Fořtová a Dita Sobotková, které stromky ostříhají, dle potřeby přihnojí či upraví pletiva kolem kmínků. S další péčí o stromky letos pomohli i Michal Fiala, Zdeněk Slonek a děd Makovský. Moc jim za to všem děkujeme, je to pro nás velká pomoc.

18. 3. 2021

Těšíme se...

Nastal přechodový zimně-jarní čas a my se vás ptáme „Na co vy se těšíte v dnešní době?“
My si dokážeme poměrně rychle odpovědět...Těšíme se...
  • až pokvetou kytky
  • až poroste tráva
  • až se zase sejdeme