Zvětšit7. 9. 2020

Pozvánka na Hrnečnici

Zapište si do kalendářů datum 22.9. v 16 hodin...Slibovaná akce na Hrnečnici je konečně tu! Sejdeme se v přírodní učebně na Hrnečnici u koupaliště u Nového Města na Moravě a společně si popovídáme o přírodních učebnách a prohlédneme si nové prvky přírodní učebny, zbudované zde na podzim loňského roku a na jaře roku letošního za finanční podpory města Nového Města na Moravě a lidí na Startovači, kteří nám pomohli vybrat potřebné peníze na dobudování této přírodní učebny.

Zvětšit

Zvětšit26. 8. 2020

Rozloučení s ovečkami na Zelené hoře

V pondělí 31.8.2020 v 17:30 proběhne odsun oveček z pastvy na Zelené hoře. Přijďte se rozloučit a podívat na nahánění a zahnání oveček na vůz s pomocí pasteveckého psa. Louka je nádherně vypasená, tak se ovečky navrátí zpět na domovské pastviny do Počítek.

Zvětšit10. 8. 2020

Letní luční sezóna

Letošní sezóna je oproti předchozím suchým letům o poznání mokřejší a blátivější...sice nás nesužují šílená vedra, ale pro změnu louky proměněné na „rýžová pole“ a líhniště komárů…

Zvětšit25. 6. 2020

Peníze na výsadby od GLS

I tento rok vyhlašuje Sdružení Krajina a společnost GLS program na podporu výsadeb stromořadí ve volné krajině. Neziskové organizace a obce se mohou u Sdružení Krajina ucházet o finanční příspěvek ve výši max. 650 Kč na jeden vysazený strom. Uzávěrka je 31.8.2020, pro organizátory výsadbových akcí je tento rok připraveno celkem 200 tis. Kč. Bližší informace k programu a formulář žádosti je k dospozici zde. Kontaktní osoba je Tomáš Blažek – blazek@sdruzenikrajina.cz, tel: 777 045 586

Zvětšit10. 6. 2020

Přátelské pracovní setkání v sadu na Vříšti

Máme tu pro Vás další lákavou nabídku, tentokrát z trošku jiného soudku... po dvou vycházkách (na Křižánky a Chotáry) - vám nabízíme Přátelské pracovní setkání v sadu na Vříšti. Jedná se o druhý ročník akce. Vloni jsme likvidovali popadané dřevo a budovali haltýř... letos budeme kosit (i kosami), shrabovat trávu, věšet ptačí budky, příp. další drobné radostné činnosti :-).

Zvětšit29. 5. 2020

Pozvánka na botanicko-zoologickou vycházku

Situace kolem koronaviru se "uklidnila" a tak Vás můžeme a chceme pozvat v sobotu 6.6.2020 v 9:30 hodin na letošní botanicko-zoologickou vycházku na Chotáry.

Celá aktualita >>

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit