Zvětšit11. 5. 2022

Hledáme sběrače semen pro regionální směs

Po loňském úspěchu se i letos chystáme na sběr semen pro tvorbu regionální směsi Žďárské vrchy. A stejně jako loni hledáme posily, které se nebojí vrhnout vstříc rozkvetlým loukám. O tom, co se bude sbírat v letošním roce, vhodná doba sběru semen pro jednotlivé rostliny, možná místa sběru, administrativní záležitosti aj. se dozvíte na informační schůzce sběračů, která se uskuteční v úterý 24. května v sídle Sdružení Krajina (Počítky 2). Těšíme se na hojnou účast a nové tváře!
V případě dotázů nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu mareckova@sdruzenikrajina.cz nebo telefonního čísla 775 239 691.

Zvětšit11. 4. 2022

Putovní výstava ve Ždírci nad Doubravou již po Velikonocích

Od úterý 19.4. do pátku 20.5. budete moci opět spatřit naši putovní výstavu, tentokrát umístěnou v Galerii Doubravka ve Ždírci nad Doubravou.
Jedinečná příležitost pro ty, kteří ještě neměli to stěstí vidět na vlastní oči naše velkoformátové plakáty plné zajímavých informací o současné praxi o přírodně cenné lokality, o tom, jak v krajině hospodařili naši předkové či o rozmanitosti života v prostředí podmáčených luk. A nejen o tom!
Ti, kteří již výstavu viděli, budou si moci tento výjimečný zážitek znovu osvěžit ;-)
Rádi vás uvidíme na vernisáž výstavy, která se uskuteční v úterý 19.4. od 16:00. Připravte si na nás zvídavé dotazy, protože v rámci vernisáže proběhne i menší beseda.

Zvětšit5. 4. 2022

Kde se uvidíme

I když to tak venku nevypadá, jaro už nám pomalu klepe na dveře. Jistě už se nemůžete dočkat, až sundáte zimní bundy a vyrazíte ven rozkvetlou krajinou. My taky! A taky se těšíme, že se s vámi letos potkáme na nějaké naší akci. Co vy na to?

4.6. Botanicko-zoologická vycházka – PP Ratajské rybníky u Hlinska
11.6. Den Žďáru – Kdyby se k nám na tuto akci chtěl někdo připojit dobrovolnicky a věnovat se tvoření s dětmi budu ráda. Množství účastníku akce na 2 lidi u stánku mě trochu děsí :-)
17.6. Nova Civitas - Nové město na Moravě
24. - 25.6. Kosící dobrovolnická akce - Štursův sad u Vříště
24.9. Den venkova - zámek Žďár
8.10. Dosečná
5.11. Sázení
25.11. Spolubál

Budeme se těšit!

Drobná změna programu vyhrazena :-)

Zvětšit21. 2. 2022

Nové logo Sdružení Krajina

Rádi bychom vám představili nové logo Sdružení Krajina.
Myšlenka na vytvoření nového loga a vyladění grafického designu Sdružení Krajina, v nás zrála delší čas, a vy máte jedinečnou možnost zachytit okamžik, kdy se myšlenka mění v realitu :-)
Tvůrcem designu je Vojta Jehlička, grafik a designer, který ve svých studentských letech brigádničil u nás na loukách, takže Sdružení Krajina zná, zná naše cíle, smysl naší práce, zkrátka ví o čem to celé je a je to na jeho práci znát...
Nová podoba loga zachovává původní symboliku, ale přichází v novém designu, lépe splňujícím všechny požadavky na logo kladené. Doufáme, že tato inovace přinese nový vítr do sdružeňových plachet a svěžest a lehkost do naší práce.

Zvětšit11. 2. 2022

Zima - čas vyřezávek

Je zima, období vegetačního klidu, kdy růst a ostatní funkce rostlin se zpomalují či úplně zastavují, a je to tedy období vhodné pro kácení stromů a vyřezávání náletů.
Proto i my bereme do rukou pily a kácíme a vyřezáváme stromy a keře, které se příliš rozpínají do luk a stíní a zarůstají cenná luční společenstva. Někdy musíme sáhnout i k radikálnějšímu zásahu a „shodit“ i zdravý strom. Což může být v dnešní době, kdy kvůli kůrovci se kácí obrovské plochy lesů, pro někoho nepochopitelné. Ale bez péče, jako je kosení, vyřezávky a občasné pokácení stromu, by louky po čase úplně zatáhl lesní porost a cenný luční biotop, který je nejlepší pro zadržovaní vody v krajině by úplně zmizel.

Celá aktualita >>

17. 12. 2021

Pf 2022

Do nového roku Vám přejeme mnoho zdaru a úspěchů, jak osobních, tak pracovních, a těšíme se na další setkávání a spolupráci.

Zvětšit

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředí