Zvětšit6. 2. 2020

Rádce pro zodpovědné vlastníky půdy

Dostala se nám do rukou příručka „Rádce pro zodpovědné vlastníky půdy“ od Nadace Partnerství. Rádce pro ty, kdo nejsou lhostejní k půdě, k tomu, co se na ní děje, jak se na ní hospodaří. Je na každém vlastníku jak se svým pozemkem naloží, do jakých rukou ho „svěří“ a tím pádem v jaké kvalitě půda bude a zůstane. Rádce je velmi podrobným a praktickým pomocníkem jak toho dosáhnout. Dozvíte se v něm, na co byste si měli dát při uzavírání smlouvy se zemědělcem pozor. Například na délku trvání smlouvy, možnost její výpovědi, sjednání předkupního práva, ale především na případné řešení snížení kvality půdy hospodařícím zemědělcem. To v důsledku znamená znehodnocení vašeho majetku ...

Celá aktualita >>

Zvětšit3. 12. 2019

Sdružeňácká trička a tašky - skvělý dárek :-)

Stále nabízíme naše nová trička s logem Sdružení Krajina. Kdo se chce připravit na letní sezónu novým outfitem, udělat radost pěkným dárkem a zároveň podpořit naši sbírku, tak neváhejte a ozvěte se nám.

Máme pro Vás super nové modely, nové barvy, pánská, dámská i dětská trička. A jako novinka látková taška ve čtyřech barevných variantách.

Koupí trička nebo tašky přispějete do sbírky Stopa v krajině 50,- Kč. Ceny, velikosti a barevné variace naleznete v sekci Podpořte nás/ stopa v krajině.

Zvětšit

Zvětšit10. 10. 2019

Labyrint světa a ráj srdce na Spolubále 2019

A je to tady! Rok se s rokem sešel a opět se přiblížil další ročník Spolubálu – plesu neziskových organizací a spolků z Novoměstska a Žďáru nad Sázavou. V pátek 8. listopadu se od 19:30 hodin roztančí kulturní dům v Novém Městě na Moravě na téma Labyrintu světa a ráje srdce.

Inspirováni dílem Jana Amose Komenského se vydáme společně probádat alegorický svět letošního Spolubálu. Podobně jako dávný poutník prozkoumáme a protančíme město plné různým postav, výjevů a situací, abychom se nad ránem dobrali nejzazšího smyslu lidského života. Průvodci světem rytmů a tanečních figur nám budou skvěle hrající THE PEOPLE.

Vstupenky jsou již v prodeji, jak v Novém Městě v informačním centru, tak nově online na portálu smsticket.cz.

Podpořeno městem Nové Město na Moravě.

Zvětšit10. 10. 2019

Pojďte s námi vysadit nové remízky

V sobotu 2. listopadu zveme širokou veřejnost na tradiční dobrovolnickou výsadbovou akci, tentokrát budeme vysazovat nové remízy na pastvině nedaleko Žďáru nad Sázavou.

Celá aktualita >>

2. 10. 2019

Povedlo se, děkujeme!!!

S radostí vám chceme oznámit, že náš projekt na Startovači se dnešním dnem, stal ÚSPĚŠNÝM neb se nám (respektive vám :-)) podařilo nashromáždit potřebnou částku 30 000 Kč.

Děkujeme všem, kdo přispěli nebo se podíleli na propagaci, šíření a sdílení naší kampaně. Jsme nadšeni jak projekt na startovači zabodoval, že není třeba jen velkých grantů, že i v malé pospolitosti je síla a dají se udělat hezké věci. Díky!

Zároveň ještě neházíme flintu do žita neb kampaň ještě pokračuje! Takže kdo se chce ještě přidat, kdo má chuť se „zapojit“do dění na Hrnečnici, tak stále může!!!...a my budeme moc a moc rádi a vděčni, protože čím více vybereme, tím více se toho udělá :-)

Zvětšit26. 9. 2019

Blížíme se k cíli...

Uběhlo již 30 dní od rozjezdu naší kampaně na Startovači … https://www.startovac.cz/projekty/pro-stastnejsi-deti-zaby-a-brouky/ … a ejhle už nám zbývá pouze dvanáct dní do jejího konce...

...a jen díky vám se blížíme k cíli...

...a možná i k novému začátku...

Příspěvky od vás činí již 90% potřebné částky, která je nezbytná pro dotvoření Hrnečnice... máme z toho ohromnou radost ... a říkáme si, co když vybereme víc!?...což by nás samozřejmě velice potěšilo, protože nápadů, kde peníze využít máme spoustu :-)

V rozpracovaných plánech máme třeba "Bezděčku"...což je lokalita v Novém Městě na Moravě za Billou … loučka s pár tůňkama, kde chceme také vytvořit přírodní učebnu, zajímavé místo, útočiště pro obojživelníky, ptáky...

Tak prosíme, neumdlévejte v podpoře, v sdílení, šíření informace o našem projektu … protože, co se vybere navíc, použijeme právě na Bezděčku !!!

Díky, že jste s námi! :-)

P.S. A pro navnadění pár fotek Hrnečnice z dnešního rána....

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56  >>