JSME  TU  PRO  PŘÍRODU

ZvětšitZvětšit

Zvětšit26. 7. 2022

Sběračská sezóna vrcholí

Již třetím rokem pracujeme na vzniku regionálního osiva pro Žďárské vrchy. V rámci toho, probíhají po celé léto dobrovolnické sběry vedené Petrem Piechulou za Správy CHKO Žďárské vrchy. Takže kdo máte, chuť, čas a náladu přiložit ruku k vývoji regionálního osiva, můžete tak učinit 30.7.,6.8.,13.8. a 20.8..

Abyste věděli, co, kdy a kde posílám odkazy o jednotlivých hromadných sběrech:
30.7.: https://zdarskevrchy.nature.cz/-/paty-hromadny-sber-semen-pro-regionalni-lucni-smes-zdarskych-vrchu-1?redirect=%2Fvsechny-akce
6.8.:   https://zdarskevrchy.nature.cz/-/sesty-hromadny-sber-semen-pro-regionalni-lucni-smes-zdarskych-vrchu?redirect=%2Fvsechny-akce
13.8.: https://zdarskevrchy.nature.cz/-/sedmy-hromadny-sber-semen-pro-regionalni-lucni-smes-zdarskych-vrchu-1?redirect=%2Fvsechny-akce
20.8.: https://zdarskevrchy.nature.cz/-/osmy-hromadny-sber-semen-pro-regionalni-lucni-smes-zdarskych-vrchu?redirect=%2Fvsechny-akce

Další informace se dozvíte také na FB stránkách CHKO Žďárské vrchy nebo můžete psát či volat přímo Petru Piechulovi - email: petr.piechula@nature.cz. tel. číslo: 602 491 419.

Tož neváhejte a vyražte...

Zvětšit13. 6. 2022

Přidáš se do týmu Sdružení Krajina?

Hledáme někoho šikovného a usměvavého, kdo by zvládl koordinovat péči Sdružení Krajina o přírodně cenné lokality. Pokud se cítíš naladěn na podobnou notu a nebojíš se výzev, pojď do toho s námi. Více o jedinečné pracovní příležitosti najdeš v přiloženém inzerátu.

Ať si kde jsi, už se na tebe těšíme :-)

Zvětšit10. 6. 2022

Protáhneme těla ve Štursově sadu

Tradiční kosící a hrabací akce ve Štursově sadu již klepe na dveře. Sejdeme se v pátek 24. června cca v 17:00 přímo ve Štursově sadu. Pokud se obáváte, že tam netrefíte, nezoufejte. Počkáme na vás kolem 17 hodiny u autobusové zastávky Líšná - u hájenky.
Budeme sekat a hrabat třešňový sad v malebné krajině Sněženska. Pokud někdo vlastníte kosu a umíte to s ní, vemte ji a ukažte nám to :-) Šichtu rozpustíme v sobotu odpoledne, dle času a chuti každého jedince.
Kromě práce na vás samozřejmě čeká přátelská atmosféra, usměvaví lidé, příjemné povídání, opékáni buřtů, kupa srandy a dotěrného hmyzu a tak...
Sebou si vezměte vhodné pracovní oblečení, pití a něco k snědku na oheň a k ohni.
Pokud jste rozhodnuti přijít potrápit tělo a povzbudit ducha, budeme rádi, když se nám dopředu ozvete emailem na mareckova@sdruzenikrajina.cz nebo telefonem na 775 239 691.
Budeme se těšit!

Zvětšit31. 5. 2022

Botanicko-zoologická vycházka již tuto sobotu!

Již tuto sobotu 4.6. v 9:30 se sejdeme na Ratajích v Hlinsku (GPS:49º46'0,046''N;5º55'42,657''E; viz mapka). Společně půjdeme objevovat přírodní krásy přírodní památky Ratajské rybníky.
Parkování je domluvené na zemědělských pozemcích v blízkosti přírodní památky. Bude zde člověk, který bude ukazovat, kam zaparkovat. Prosím řiďte se jím, ať tam nenaděláme koleje nebo zbytečně nerozjezdíme louku.
Pozor, bude, ostatně jako vždy, mokro :-)
Těšíme se na viděnou v sobotu.

Zvětšit19. 5. 2022

Sdružení Krajina na Sněžensku

Touláte se rádi malebnou krajinou Sněženska? Chcete se něco dozvědět o místech, která již mnoho let formuje Sdružení Krajina? Máte na nás nějaké dotazy, přání či připomínky? Budeme tu pro vás ve čtvrtek 26.5. od 17:00 v multifunkčním sále v OÚ Sněžné. Děkujeme tímto také městysu Sněžné, že nám umožnil pořádat tuto besedu a těšíme se na hojnou účast.

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředí