Zvětšit10. 6. 2022

Protáhneme těla ve Štursově sadu

Tradiční kosící a hrabací akce ve Štursově sadu již klepe na dveře. Sejdeme se v pátek 24. června cca v 17:00 přímo ve Štursově sadu. Pokud se obáváte, že tam netrefíte, nezoufejte. Počkáme na vás kolem 17 hodiny u autobusové zastávky Líšná - u hájenky.
Budeme sekat a hrabat třešňový sad v malebné krajině Sněženska. Pokud někdo vlastníte kosu a umíte to s ní, vemte ji a ukažte nám to :-) Šichtu rozpustíme v sobotu odpoledne, dle času a chuti každého jedince.
Kromě práce na vás samozřejmě čeká přátelská atmosféra, usměvaví lidé, příjemné povídání, opékáni buřtů, kupa srandy a dotěrného hmyzu a tak...
Sebou si vezměte vhodné pracovní oblečení, pití a něco k snědku na oheň a k ohni.
Pokud jste rozhodnuti přijít potrápit tělo a povzbudit ducha, budeme rádi, když se nám dopředu ozvete emailem na mareckova@sdruzenikrajina.cz nebo telefonem na 775 239 691.
Budeme se těšit!

Zvětšit31. 5. 2022

Botanicko-zoologická vycházka již tuto sobotu!

Již tuto sobotu 4.6. v 9:30 se sejdeme na Ratajích v Hlinsku (GPS:49º46'0,046''N;5º55'42,657''E; viz mapka). Společně půjdeme objevovat přírodní krásy přírodní památky Ratajské rybníky.
Parkování je domluvené na zemědělských pozemcích v blízkosti přírodní památky. Bude zde člověk, který bude ukazovat, kam zaparkovat. Prosím řiďte se jím, ať tam nenaděláme koleje nebo zbytečně nerozjezdíme louku.
Pozor, bude, ostatně jako vždy, mokro :-)
Těšíme se na viděnou v sobotu.
Zvětšit

Zvětšit19. 5. 2022

Sdružení Krajina na Sněžensku

Touláte se rádi malebnou krajinou Sněženska? Chcete se něco dozvědět o místech, která již mnoho let formuje Sdružení Krajina? Máte na nás nějaké dotazy, přání či připomínky? Budeme tu pro vás ve čtvrtek 26.5. od 17:00 v multifunkčním sále v OÚ Sněžné. Děkujeme tímto také městysu Sněžné, že nám umožnil pořádat tuto besedu a těšíme se na hojnou účast.

Zvětšit19. 5. 2022

Beseda o Pastviskách na Odranci

Doneslo se nám, že se množí různé dotazy a pochybnocti o našem působení v nové lokalitě Pastviska u Odrance. Rádi bysme vysvětlili, o co se zde snažíme, proč nám to přijde důležité a vyvrátili všechny fake news. Pokud si s námi chcete popovídat na toto téma, přiďte v úterý 24.5. od 18:00 do kulturního domu na Odranci na besedu na téma Pastviska – současnost a budoucí vývoj lokality. A pokud si nechcete povídat, můžete klidně jen tak poslouchat :-) Těšíme se!

Zvětšit11. 5. 2022

Hledáme sběrače semen pro regionální směs

Po loňském úspěchu se i letos chystáme na sběr semen pro tvorbu regionální směsi Žďárské vrchy. A stejně jako loni hledáme posily, které se nebojí vrhnout vstříc rozkvetlým loukám. O tom, co se bude sbírat v letošním roce, vhodná doba sběru semen pro jednotlivé rostliny, možná místa sběru, administrativní záležitosti aj. se dozvíte na informační schůzce sběračů, která se uskuteční v úterý 24. května v sídle Sdružení Krajina (Počítky 2). Těšíme se na hojnou účast a nové tváře!
V případě dotázů nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu mareckova@sdruzenikrajina.cz nebo telefonního čísla 775 239 691.

Zvětšit11. 4. 2022

Putovní výstava ve Ždírci nad Doubravou již po Velikonocích

Od úterý 19.4. do pátku 20.5. budete moci opět spatřit naši putovní výstavu, tentokrát umístěnou v Galerii Doubravka ve Ždírci nad Doubravou.
Jedinečná příležitost pro ty, kteří ještě neměli to stěstí vidět na vlastní oči naše velkoformátové plakáty plné zajímavých informací o současné praxi o přírodně cenné lokality, o tom, jak v krajině hospodařili naši předkové či o rozmanitosti života v prostředí podmáčených luk. A nejen o tom!
Ti, kteří již výstavu viděli, budou si moci tento výjimečný zážitek znovu osvěžit ;-)
Rádi vás uvidíme na vernisáž výstavy, která se uskuteční v úterý 19.4. od 16:00. Připravte si na nás zvídavé dotazy, protože v rámci vernisáže proběhne i menší beseda.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředí