Zvětšit15. 11. 2021

Rozhlasový pořad Natura o žďárské regionální směsi

Poslechněte si na odkazu zajímavý rozhlasový pořad Natura, sobotní díl o ochraně přírody na Vysočině. Druhou polovinu tvoří reportáž o nově vznikající regionální luční směsi Žďárských vrchů, hovoří Petra Doležalová a Tomáš Blažek.

11. 11. 2021

Spolubál 2021 bude!!!

V pátek 12.11.2021 v 19:30 vás zveme na Spolubál do Kulturního domu v Novém Městě na Moravě. Tématem letošního plesu jsou nespoutané Živly... přijďte si zatančit, pobavit se, odvázat se a podpořit pokračování tohoto tradičně netradičního plesu.

Celou aktualitu >>

Zvětšit1. 11. 2021

Přijďte v sobotu 6.11. na výsadby remízů

Stromy objednány, plány výsadeb připraveny a již se těšíme na tuto sobotu 6. listopadu 2021, kdy vás zveme na Podzimní výsadby do Počítek.

Sejdeme se v 9:30 nad Počítkami na odbočce k místí části Čtvrtě na kraji pastviny. Zde necháme zaparkovaná auta a přejdeme pastvinou na místo sázení...

Celá aktualita >>

Zvětšit22. 10. 2021

Tvoříme Regionální luční směs Žďárské vrchy II

Po loňském rozjezdu projektu na vznik místní regionální směsi jsme letos neusnuli na vavřínech a celý rok pilně pokračovali v započaté práci. Hned z jara se chystaly matečnice, vysazovala se na dvou lokalitách regionální luční směs Žďárské vrchy I., a hlavně celé léto sběrači sbírali semínka, jak na matečnici, tak na loukách na různých místech Žďárských vrchů. Do sběrů se zapojilo celkem 19 sběračů a byla sbírána semena celkem 32 druhů bylin a trav. Nyní jsou všechna semínka odvezena do firmy Agrostis trávníky s.r.o., která pro nás semena pročišťuje a míchá novou Regionální luční směs Žďárské vrchy II, kterou příští rok použijeme pro doplnění matečnice a k výsevům na dalších vytipovaných plochách v CHKO Žďárské vrchy.

Projekt je podpořen Českým svazem ochránců přírody v rámci programu "Ochrana biodiverzity".

Celá aktualita >>

16. 9. 2021

Podzimní akce

Tepla a sluníčka nám začíná ubývat, dny se zkracují, podzim se blíží mílovými kroky... a s ním i naše tradiční podzimní akce pravidelně zakončující „luční“ sezónu.

25.9. Dny venkova 2021 - zámek Žďár – velká akce pro veřejnost, v letošním roce s tématem Voda, na které již tradičně nesmíme chybět se stánkem prezentujícím naše sdružení
6.11. výsadby – plánujeme vysadit listnaté stromy v okolí Počítek na pastvinách
12.11. Spolubál 2021 – téma Živly, ples neziskových organizací v Novém Městě na Moravě, jehož jsme spolupořadatelé.

... těšíme se na setkání a doufáme, že si letošní akce pořádně a s chutí všichni užijeme!

Zvětšit29. 7. 2021

Co se děje v regionech... :-)

Sdružení Krajina jako jeden z aktérů Událostí v regionech z 16.7., pokud nás chcete vidět v akci, posuňte si video na 12.minutu :-).

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředí