Zvětšit5. 4. 2022

Kde se uvidíme

I když to tak venku nevypadá, jaro už nám pomalu klepe na dveře. Jistě už se nemůžete dočkat, až sundáte zimní bundy a vyrazíte ven rozkvetlou krajinou. My taky! A taky se těšíme, že se s vámi letos potkáme na nějaké naší akci. Co vy na to?

4.6. Botanicko-zoologická vycházka – PP Ratajské rybníky u Hlinska
11.6. Den Žďáru – Kdyby se k nám na tuto akci chtěl někdo připojit dobrovolnicky a věnovat se tvoření s dětmi budu ráda. Množství účastníku akce na 2 lidi u stánku mě trochu děsí :-)
17.6. Nova Civitas - Nové město na Moravě
24. - 25.6. Kosící dobrovolnická akce - Štursův sad u Vříště
24.9. Den venkova - zámek Žďár
8.10. Dosečná
5.11. Sázení
25.11. Spolubál

Budeme se těšit!

Drobná změna programu vyhrazena :-)

Zvětšit21. 2. 2022

Nové logo Sdružení Krajina

Rádi bychom vám představili nové logo Sdružení Krajina.
Myšlenka na vytvoření nového loga a vyladění grafického designu Sdružení Krajina, v nás zrála delší čas, a vy máte jedinečnou možnost zachytit okamžik, kdy se myšlenka mění v realitu :-)
Tvůrcem designu je Vojta Jehlička, grafik a designer, který ve svých studentských letech brigádničil u nás na loukách, takže Sdružení Krajina zná, zná naše cíle, smysl naší práce, zkrátka ví o čem to celé je a je to na jeho práci znát...
Nová podoba loga zachovává původní symboliku, ale přichází v novém designu, lépe splňujícím všechny požadavky na logo kladené. Doufáme, že tato inovace přinese nový vítr do sdružeňových plachet a svěžest a lehkost do naší práce.

Zvětšit11. 2. 2022

Zima - čas vyřezávek

Je zima, období vegetačního klidu, kdy růst a ostatní funkce rostlin se zpomalují či úplně zastavují, a je to tedy období vhodné pro kácení stromů a vyřezávání náletů.
Proto i my bereme do rukou pily a kácíme a vyřezáváme stromy a keře, které se příliš rozpínají do luk a stíní a zarůstají cenná luční společenstva. Někdy musíme sáhnout i k radikálnějšímu zásahu a „shodit“ i zdravý strom. Což může být v dnešní době, kdy kvůli kůrovci se kácí obrovské plochy lesů, pro někoho nepochopitelné. Ale bez péče, jako je kosení, vyřezávky a občasné pokácení stromu, by louky po čase úplně zatáhl lesní porost a cenný luční biotop, který je nejlepší pro zadržovaní vody v krajině by úplně zmizel.

17. 12. 2021

Pf 2022

Do nového roku Vám přejeme mnoho zdaru a úspěchů, jak osobních, tak pracovních, a těšíme se na další setkávání a spolupráci.

Zvětšit

Zvětšit15. 12. 2021

Nové tůně pro žáby a čolky

Obojživelníci v krajině ubývají, protože chybí místa, kde by jim bylo dobře.
A tak se snažíme pomoci jim tím, že lokality, o které se staráme, doplňujeme tůněmi.
Podzim a začátek zimy je na to ten pravý čas ... místo sekaček a hrábí tedy "bereme do ruky" bagr a nivelák a jdeme na to ...
Tůně doplňujeme kmeny stromů, v jejich okolí pro žáby a čolky chystáme zimoviště - hromady z větví, kam se mohou na zimu ukrýt.
Máme pokaždé velkou radost z toho jak rychle je nová tůň plná života ...

Zvětšit16. 11. 2021

Výsadby v třešňovém sadu

Zveme vás na další pohodovou akci do našeho sadu na Vříšti... tuto sobotu 20. 11. 2021 plánujeme vysadit 15 ovocných stromků. Budeme rádi pokud budete mít čas a chuť přijet nám s výsadbami stromků pomoct.
Sraz v 10 hodin v Líšné u autobusové zastávky U hájenky... Zde zůstávají auta, k sadu se musí dojít po svých...:-) ... nebo kdo netrefí do sadu, ozvěte se předem a sjedeme pro vás.

Celá aktualita >>

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředí