pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

6. 5. 2015

Otevření nového hotelu U Koupaliště

V pondělí 25. května ve 14:00 hodin proběne slavnostní otevření nového hotelu U Koupaliště v Novém Městě na Moravě. Hotel je situován do nově upravené lokality s názvem Hrnečnice, která se nahází na konci nové turistické stezky.

20. 11. 2014

Sdružení Krajina jako jediná neziskovka z Vysočiny uspěla v konkurenci 90 projektů.

Sdružení Krajina jako jediná neziskovka z Vysočiny uspěla v první výzvě Fondu pro nestátní neziskové organizace EHP a Norska. V prioritní oblasti 4 Ochrana životního prostředí a klimatické změny se o podporu ucházelo 90 projektů z celé republiky. K podpoře bylo vybráno 18 projektů, mezi které Nadace Partnerství, která program v oblasti životního prostředí administruje, rozdělí 28 469 269 Kč. Sdružení Krajina se podle bodového hodnocení umístila ve středu pořadí podpořených projektů a získalo na realizaci projektu s názvem Obyvatelé pro přírodu Vysočiny částku 1 994 994 Kč.

0. 0. 0

Nekupujte pozemek na Měsíci, kupte louku na Vysočině!

Pod tímto heslem pokračuje Sdružení Krajina z Počítek ve veřejné sbírce Stopa v krajině. Výtěžek sbírky je určen na ruční kosení podmáčených luk na Vysočině. Patronát nad sbírkou tak převzal například Arnošt Goldflam, Jan Sokol, Václav Cílek, Naďa Urbánková, Zdeněk Bryčkovský a další. Stopa v krajině ale není jen veřejná sbírka. Pod touto značkou se snažíne zapojovat veřejnost do praktické ochrany přírody i jinak než finančním příspěvkem. Spolupracujeme z řadou neziskových organizací v celém kraji Vysočina.

0. 0. 0

Stopa v krajině je v krajině vidět.

Projekt Stopa v krajině za dobu své tříleté existence přinesl 88 akcí pro veřejnost v přírodě, kterých se zůčastnilo 3297 osob a odpracovalo 13684 hodin dobrovolné práce ve prospěch přírody a krajiny. Stejnojmená veřejná sbírka vynesla za uplynulé tři roky částku 129410,- Kč. Tato částka byla využita na péči o podmáčené louky na Vysočině.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit