pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

16. 6. 2015

Stmelujte se na čerstvém vzduchu

Chcete stmelit kolektiv a máte dost různých bowlingů, lodních plaveb nebo paintballů? Zahrajte se na dávného hospodáře a pojďte s námi pečovat o podmáčené louky. Sdružení Krajina nabízí malým i velkým firmám teambuildingové aktivity na čerstvém vzduchu Vysočiny.

27. 5. 2015

Starosta Nového Města na Moravě zachráněn před utopením

V pondělí 25. května byl slavnostně otevřen nový hmyzí hotel v Hrnečnici u koupaliště v Novém Městě na Moravě. Otevření hotelu bylo součástí oslavy zdárného dokončení projektu Přírodní učebna pod koupalištěm, který od podzimu loňského roku realizovalo Sdružení Krajina z Počítek. V rámci projektu vznikla soustava různě velkých tůní, které zlepší podmínky pro výskyt obojživelníků. Sledování vývoje lokality se ujali členové Ekotýmu I. Základní školy z Nového Města na Moravě, kterým lokalita poslouží jako přírodní učebna, kde si budou v praxi ověřovat teoretické znalosti získané při školní výuce.

Oslavu provázelo všeobecné veselí a slavnostní projevy. Akce se však neobešla bez potyčky, při které hrozilo starostovi Nového Města na Moravě utopení.

19. 5. 2015

Slavnostní otevření hotelu v Hrnečnici

V pondělí 25. května ve 14:00 hodin proběhne slavnostní otevření nového hotelu U Koupaliště v Novém Městě na Moravě. Hotel je situován do nedávno upravené lokality s názvem Hrnečnice, která se nachází na konci nové turistické stezky. Podobu hotelu, který přestřižením pásky slavnostně otevře starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda, výrazně ovlivnili také žáci Ekotýmu I. Základní školy Nové Město na Moravě.

6. 5. 2015

Otevření nového hotelu U Koupaliště

V pondělí 25. května ve 14:00 hodin proběne slavnostní otevření nového hotelu U Koupaliště v Novém Městě na Moravě. Hotel je situován do nově upravené lokality s názvem Hrnečnice, která se nahází na konci nové turistické stezky.

20. 11. 2014

Sdružení Krajina jako jediná neziskovka z Vysočiny uspěla v konkurenci 90 projektů.

Sdružení Krajina jako jediná neziskovka z Vysočiny uspěla v první výzvě Fondu pro nestátní neziskové organizace EHP a Norska. V prioritní oblasti 4 Ochrana životního prostředí a klimatické změny se o podporu ucházelo 90 projektů z celé republiky. K podpoře bylo vybráno 18 projektů, mezi které Nadace Partnerství, která program v oblasti životního prostředí administruje, rozdělí 28 469 269 Kč. Sdružení Krajina se podle bodového hodnocení umístila ve středu pořadí podpořených projektů a získalo na realizaci projektu s názvem Obyvatelé pro přírodu Vysočiny částku 1 994 994 Kč.

0. 0. 0

Nekupujte pozemek na Měsíci, kupte louku na Vysočině!

Pod tímto heslem pokračuje Sdružení Krajina z Počítek ve veřejné sbírce Stopa v krajině. Výtěžek sbírky je určen na ruční kosení podmáčených luk na Vysočině. Patronát nad sbírkou tak převzal například Arnošt Goldflam, Jan Sokol, Václav Cílek, Naďa Urbánková, Zdeněk Bryčkovský a další. Stopa v krajině ale není jen veřejná sbírka. Pod touto značkou se snažíne zapojovat veřejnost do praktické ochrany přírody i jinak než finančním příspěvkem. Spolupracujeme z řadou neziskových organizací v celém kraji Vysočina.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit