pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

20. 10. 2016

V Biocentru Pod Vortem vyrostou nové stromy

Tradiční podzimní sázení stromů je opět tady! Tentokrát budeme sázet listnaté a ovocné stromy u Nového Veselí v Biocentru Pod Vortem, které nechal mezi polními lány zbudovat osvícený novoveselský podnikatel Ing. Leoš Pohanka. Akce se bude konat v pátek 28. 10. 2016 od 9:30.

27. 9. 2016

Plesovou sezónu roztančí květinový Spolubál

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 12. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát na něj můžete vyrazit „s květinou či bez“.

29. 6. 2016

Koryto řeky Svratky je opět čisté

Přírodní rezervace Meandry Svratky u Milov se dočkala dalších úprav. Po prvních asanačních opatřeních, která umožnila pravidelné kosení části lokality, došlo k pročištění zaneseného koryta řeky Svratky.

29. 6. 2016

Deváťáci nejsou k přírodě lhostejní

6. 4. 2016

Pamětnická publikace již brzy spatří světlo světa!

Dlouho očekávaná pamětnická publikace s názvem Krajina dobrého hospodáře - Inspirace pro současnou praxi v ochraně přírody vyjde již v květnu.

24. 2. 2016

Žáby na Stavišti čekají na mladé vědce

V minulém roce se nám za podpory Správy CHKO Žďárké vrchy podařilo vybudovat tři tůně na lokalitě Staviště na okraji Žďáru nad Sázavou. Do tůní se již pomalu začínají stěhovat žáby, čolci i nejrůznější vodní hmyz. Je tudíž nejvyšší čas, abychom našli tým mladých badatelů, který tuto lokalitu využije jako svojí „přírodní učebnu“.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit