Zvětšit

.

14. 8. 2019

Po kolena ve vodě...

Na začátku léta s námi a o nás natočila česká televize díl pořadu Nedej se!...v rámci pracovního nasazení jsme se s vámi o něj zapoměli podělit...takže kdo ještě neviděl, tak tady je...https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/219562248430022-obcanske-noviny/

Zvětšit21. 6. 2019

Pozvánka na přátelské setkání(s trochou práce :-) ) ve Štursově sadu u Vříště

Milí přátelé,

prázdniny se blíží, pojďme je zahájit společně :-))

Zveme vás na dobrovolnickou akci v termínu pátek 28.6. od 17 hodin do soboty 29.6. cca do 14 hodin ve Štursově sadu u Vříště (GPS souřadnice: 49.6313133N, 16.1361808E).

Letošní zima napáchala na sadu nemalé škody, mezi stromy leží polámané větve – viz obrázek – rádi bychom je s vaší pomocí vysbírali, pořezali a vyskládali na hromady, které budou sloužit jako hmyzí hotely nebo útočiště jestěrek či dalších živočichů.

Další věc, kterou bychom u sadu rádi zrealizovali, je vytvoření haltýře. Je to i pro nás věc nová, takže to bude určitě dobrodružství! Jedinci se zkušeností výroby haltýřů či studánek jsou extra vítáni.

Přijďte jen v pátek nebo jen sobotu nebo na oba dny. Zájemci o přespání volejte pro informace na tel. 775 239 691.

Těšíme se na společné pobytí v nádherném zapomenutém kousku Vysočiny, na společnou práci a povídání, večerní posezení pod hvězdami …

Prosíme o zprávu, zda plánujete dorazit, abychom to organizačně (nářadí, trocha občerstvení) poladili …

z Počítek zdraví a na viděnou se těší

Katka Marečková

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit

Zvětšit14. 6. 2019

Tak nám opět začala sezóna...

V pátek 7.6. jsme "slavnostně" pohrabali a uklidili letošní první louku...a od té doby už jedeme na plné pecky... :-)

Zvětšit3. 5. 2019

Pozvánka na přírodovědnou vycházku 8.června

Srdečně zveme všechny příznivce, milovníky přírody, krajiny, rostlinek, zvířat a všeho krásného kolem nás na naši botanicko-zoologickou vycházku 8. června  v 9:30 do přírodní památky Šafranice nedaleko Slavkovic ( souřadnice pro zaparkování vašeho auta či kola 49.5478208 N, 16.0175333 E)...doufáme, že vše krásně poroste, pokvete a že vám naši kolegové Petra Doležalová a Honza Košnar budou moci ukázat a představit spoustu zajímavých a jinde vzácných rostlin a živočichů, v tůních můžeme zkusit vylovit některé zástupce z řad obojživelníků či vodního hmyzu, můžou nás tu překvapit čolci, ropuchy, na loukách ještěrky, motýlci hnědáska rozrazilového a z květeny vzácný prstnatec májový či tolije bahenní....takže se určitě máte na co těšit. V případě jakýchkoliv dotazů a nutnosti dalších informací nás neváhejte kontaktovat na tel. 775/239 691 nebo na email coufalova@sdruzenikrajina.cz.

ZvětšitZvětšit

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit