Zvětšit3. 12. 2015

Rozbalte si pod stromečkem podmáčenou louku.

Ponožky, spodní prádlo, kosmetika, tričko. Ne že by to nebyly věci užitečné, ale po třicáté páté už to začíná být trochu nuda. Co si takhle ty letošní vánoce trochu oživit. Darujte svým blízkým podmáčenou louku plnou vzácných rostlin a živočichů. Dárek je to trochu netradiční, nicméně kdo z nás se může pochlubit, že se přes vánoce stal držitelem překrásného certifikátu, který dokládá vlastnictví, byť jen symbolické, k určité podmáčené louce. Obdarovaného určitě u srdce nesmírně zahřeje také to, že se podílí na udržení dobrého stavu lokality a tím i celé mozaiky přírodních stanovišť krajiny Vysočiny. Certifikát můžete zakoupit v jakékoliv hodnotě od 300 Kč. Výše příspěvku se odráží v ploše louky, kterou bude obdarovaný vlastnit. Nicméně jak známo na milovaných osobách se nemá šetřit, takže neváhejte a objednávejte.

Certifikát k symbolickému vlastnictví části podmáčené louky můžete zakoupit v rámci veřejné sbírky Stopa v krajině pořádané Sdružením Krajina. Účelem sbírky je shromáždit dostatečné množství peněz tak, abychom byli schopni zajistit pravidelnou každoroční péči o podmáčené květnaté louky. Záměrem našeho snažení je vytvořit na státu nezávislý systém péče o krajinu kolem nás. Více na www.stopavkrajina.cz.

Zvětšit26. 11. 2015

Budeme tam taky!

S radostí vám oznamujeme, že ani tentokrát jsme nevyměkli a opět se s vámi setkáme na Adventním dobročinném jarmarku v Novém Městě na Moravě. Stejně jako ostatní stánky i ten náš bude otevřený v neděli 29.11. od 14:00. Spolu s tovřivými ženami a dětmi jsme pro vás připravili nádherné vánoční dekorace, které jinde nekoupíte. Ty, jež jsou pozadu s pečením jistě potěšíme lahodnými domácími perníčky. Takže neváhejte, přijďte nakoupit a podpořit tak péči o podmáčené louky v naší krajině.

Zvětšit24. 11. 2015

Sdružeňový teambuilding

Pochlapili jsme se a vyrazili do terénu zkouknout starší výsaby stromořadí. Vrostlé stromy jsme osvobodili ze spárů pletiva, těm méně úspěšnějším jsme jejich obranou klícku opravili a případně jim vyměnili uhnilé kůly za novou pevnou oporu . Odměnou nám bylo luxusní, byť trochu studené počasí, parádní výhledy a hlavně...znáte to...ten skvělý pocit s dobře vykonané práce :-)

Ani letos jsme s výsadbami nezaháleli, a tak se Studniční i kolemjdoucí mohou radovat z nové aleje lemující cestu od Studnic  směrem na Pohledeckou skálu. Na video ze sázení se můžete kouknout zde.

Zvětšit9. 11. 2015

Stříhání oveček

V neděli 15. 11. 2015 od 14:00 se na pastvině v Počítkách u Žďáru nad Sázavou uskuteční podzimní stříhání oveček. Sdružení Krajina zve všechny děti i dospělé a tuto velkolepou podívanou. Na vlastní oči uvidíte veškeré slasti i strasti stříhání ovcí. Pokocháte se zručností profesionálních střihačů a dozvíte se spoustu zajímavých informací o ovčí vlně, jejích vlastnostech, zpracování a využití. K dispozici vám bude místí zkušený ovčák, který vám ochotně zodpoví vaše zvídavé dotazy. Pokud vás tedy například zajímá, kde se bere tolik používaný lanolin nebo co je to ovčí rouno, věřte, že se to zde určitě dozvíte. Sraz všech účastníku je ve 14:00 u sídla Sdružení Krajina, Počítky 2. Poté se všichni společně přesuneme na pastvinu, kde se bude vše odehrávat. V případě nepříznivého počasí bude celá akce probíhat pod střechou stodoly přímo v sídle Sdružení Krajina.

Zvětšit2. 11. 2015

Plesovou sezónu roztančí kloboukový bál

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 14. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát ve stylu honosných i skromných klobouků, huček a jiných pokrývek hlavy. K tanci a poslechu zahraje plesajícím taneční a swingové hity Big Band Chrudim a elektroswingová kapela MOVE BREAKERS. Jako každý rok budou moci hosté strávit příjemné chvíle nejen tancem, ale také ve stylové kavárně nebo fotokoutku. Chybět nebude ani půlnoční soutěž o ceny. Novinkou letošního bálu bude klobouková dílnička, kde si každý bude moci vytvořit klobouk podle svých představ. Během plesu bude také probíhat soutěž o „nejoriginálnější kloubouk“. Proto neváhejte a začněte shánět svůj stylový klobouk. Vaše originalita bude patřičně odměněna. Vstupenky na ples budou k dostání v předprodeji od 16. října v Informačním centru v Novém Městě na Moravě za pouhých 180 Kč, na místě si pak vstupenku pořídíte za 200 Kč.

Zvětšit21. 10. 2015

Výsadba stromořadí na Studnicích

Sdružení Krajina zve všechy na tradiční podzimní sázení stromů. Tentokrát budeme vysazovat listnaté a ovocné stromy podél polní cesty vedoucí ze Studnic směrem na paseckou skálu (po zelené turistické značce). Až stromy vysázíme, přesuneme se do sídla Sdružení Krajina v Počítkách, kde bude následovat trachtace a bohatý kulturně-degustační program. Můžete zde poklábosit s přáteli nebo se seznámit s novými lidmi.

Sraz účastníků je v sobotu 7.11. v 9:30 u Turistické chaty na Studnicích.

Bližší informace najdete na přiložené pozvánce. Těšíme se na vás!

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit